Omgeving

De Zuid Hollandse eilanden bieden veel vermaak. Door de nabijheid van wereldhaven Rotterdam en door de ligging aan zee en de aanwezigheid van veel natuur en cultuurhistorische stadjes valt er het hele jaar door wel wat te beleven.

Water en strand

Op ons mooie eiland Voorne-Putten komen de liefhebbers van alle soorten watersport en strandplezier aan hun trekken, door de aanwezigheid van Water, strand, duinen, bossen en polders. Een gebied waar iedere strandliefhebber zijn hart kan ophalen. De stranden van Voorne strekken zich, tussen het Haringvliet en de Nieuwe Waterweg, uit over een lengte van zo'n 15 kilometer. De zee en binnenmeren zijn uitermate geschikt voor het beoefenen van watersporten als surfen, waterskiën, roeien en zeilen. Ook duiken behoort tot de mogelijkheden. Het 40 meter diepe Oostvoornse Meer is er helemaal op ingericht.

Wandelen

Op Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee zijn wandelroutes in alle soorten en maten uitgezet. Er zijn verschillende korte routes in de duinen,in de recreatiegebieden en op de terreinen van Staatsbosbeheer.

Het Voornepad, het Bernissepad, het Landgoederenpad, het Biertpad en het Puttenpad zijn middellange wandelingen op Voorne-Putten. Een tweetal lange afstand wandelroutes doorkruisen het eiland Goeree-Overflakkee: het Oeverloperpad en het Deltapad.

Fietsen

Aangezien de eilanden niet al te groot zijn is het een waar fietsparadijs. Verspreid over het hele gebied zijn fietstroutes uitgezet op basis van het fietsknooppunten-netwerk. Deze routes leiden vooral over vrij liggende fietspaden, kronkelende weggetjes en rustige dijken. Het onlangs geopende ATB parcours langs het Oostvoornse Meer zorgt voor nog meer sportieve uitdaging

Cultuur

Mensen die cultuur willen snuiven komen zeker aan hun trekken in de oude vestingstadjes Brielle en Hellevoetsluis waar aan de hand van een stadswandeling de tijden van vroeger herleven. Het Droogdok Jan Blanken in Hellevoetsluis is een cultuur-historisch monument. Het is het oudste nog werkende droogdok van Nederland. Het Historisch Museum Den Briel in Brielle, het Nationaal Brandweermuseum in Hellevoetsluis, het museum De Duinhuisjes tussen Oostvoorne en Rockanje, met prachtig gerestaureerde duinboerderijtjes die een authentiek beeld geven van het wonen en werken in de streek in de 19e eeuw. In het Streekmuseum van Sommelsdijk is de geschiedenis van een eiland in de Delta te zien. Diep verscholen in de duinen is een compleet ingerichte Biberbunker uit de Tweede Wereldoorlog.

Een must is de verrassende tuin en het knusse museum van "In den Halven Maen" in Tinte. Hier bevindt zich o.a. een heerlijk snoepwinkel met autenthieke ouderwetse snoeperijtjes alsmede en grote collectie hoeden.

Op Voorne-Putten bevinden zich enkele tientallen galeries, waarvan de meeste in Brielle zijn gevestigd.

Op de Maasvlakte bevindt zich het infocentrum Futureland. Vanaf hier is te zien hoe sleephopperzuigers werken aan nieuw land, het land van de toekomst.

Winkelen

Hellevoetlsuis heeft een groot winkelcentrum evenals Spijkenisse. Middelharnis heeft natuurlijk "den Diek" en Brielle heeft leuke historische straatjes met winkels ,restaurantjes en galerieen. Voor ontspanning kun je bijvoorbeeld naar http://wellnesscentrumnederland.nl/bedrijf/thermen-holiday/

Voor meer informatie: www.opvoorneputten.nl